< Vissza

 HANNAH NYDAHL
 

Láma Ole Nydahl levele Hannah-ról
 

Legkedvesebb tanítványaim és barátaim világszerte!

Hannah április 1-jén, közép-európai idő szerint éjszaka 1:43 perckor elhagyott bennünket – és ezt a legjobb stílusban tette.

Öt hónapot betegeskedett – ebből három hónapja tudtuk, hogy halálos betegségről van szó –, és az utolsó órái azt fejezték ki, ami az egész életének lényege volt. Egy maroknyi barát jelenlétében, akik ápolták és gondoskodtak róla, óriási adag morfiummal, 15-ször tért vissza a testébe, újra és újra visszarántva azt a klinikai halál állapotából. Így ellenőrizte, hogy esetleg képes-e még a testét használni. Mivel a rák elpusztította az agyát és a tüdejét, valamint véreset hányt, ez egyértelműen nem volt lehetséges, ezért meggyőztem arról, hogy nyugodtan menjen. Phovát végeztünk számára, és a Devacsen kívánságima első sorainál visszatért a térbe, időtlenül és gyönyörűen.

Bár az ő elvesztése olyan, mint egy amputáció, és a seb igen mély, szeretném megköszönni Hannah-nak, hogy oly erősen kitartott amellett, hogy mindig maga mellett tudjon. Azóta inspirál, mióta csak 1951-ben először találkoztunk a Koppenhágától északra eső erdőben, és 2006 októbere óta minden pillanatot felhasználtam arra, hogy megtanuljam tőle, amire képes vagyok. Remélem, hogy ebből sikerült valamit magamévá tennem.

A munka, mellyel mindenkit a tökéletességhez segítünk, nem áll meg, és remélem nemsokára találkozhatunk!

Utóirat: Mivel világszerte több tízezer világi Gyémánt Út karma kagyü buddhista van, és nincs lehetőség mindenkit vendégül látni, Hannah-t akkor fogjuk közösen megünnepelni, amikor hamvait a Világcentrumban elhelyezzük egy sztúpában. Őszentsége, a Karmapa támogatja eme óhajunkat. A legjobb ajándék, amit Hannah-nak adhatunk, ha folytatjuk a gyakorlást.


Karmapa levele Hannah-ról - angol pdf
 
Láma Ole Nydahl levele Hannah-ról - angol pdf
 
Láma Dzsigme Rinpocse levele Hannah-ról - angol pdf